Bir Üniversite Hastanesinin Kliniklerinde Yatan Hastaların Toplu Beslenme Hizmetlerinden Beklentileri ve Memnuniyet Durumlarının Değerlendirilmesi
No Thumbnail Available
Date
2021
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Abstract
Amaç: Bu çalışmanın amacı, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp FakültesiHastanesi Genel Cerrahi ve Ortopedi ve Travmatoloji kliniklerinde,3 gün ve üzeri sürede yatan, 150 hastanın toplu beslenmehizmetlerinden (TBH) memnuniyet durumlarını saptamaktır.Yöntem: Çalışma, kesitsel tipte olup, Ocak 2016-Mart 2016 tarihleriarasında yapılmıştır. Veriler, demografik bilgiler ve TBH memnuniyetdurumunu araştıran 31 soruluk bir anketle toplanmıştır. Verilerinkarşılaştırılmasında Ki-kare testi kullanılmış, diğer veriler sayı(n) ve yüzde (%) olarak verilmiştir.Bulgular: Katılımcıların %44,6’sı kadın, %55,4’ü erkektir. Kişilerinyaş ortalaması 52,88±14,35’tir. Katılımcıların, kaldıkları kliniğegöre toplu beslenme hizmetlerinden beklentileri ve memnuniyetdurumları incelendiğinde; klinik ile kahvaltıda sunulan besinlerinporsiyon miktarı ve yemeklerin zamanında servis edilmesi arasındaistatistiki olarak anlamlı bir ilişki bulunmuştur (p<0,05).Sonuç: Hastaneler, hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini artırmakiçin hastaların geri dönüşlerini mutlaka değerlendirmeli, hertaburcu olan hastaya beslenme hizmetleriyle ilgili geri bildirim formuuygulanarak beklenti ve memnuniyet durumlarının değerlendirilmelive bu doğrultuda iyileştirmeler yapmayı hedeflemelidir.
Description
Keywords
Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik
Turkish CoHE Thesis Center URL
Fields of Science
Citation
1
WoS Q
Scopus Q
Source
Sağlık ve Toplum
Volume
31
Issue
2
Start Page
116
End Page
124