Düzce İlindeki Mutfak Çalışanlarının Genel Bilgileri ile Kaza Geçirme Oranlarının İncelenmesi

No Thumbnail Available

Date

2019

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Mesleki eğitim yalnızca işin nasıl yapılacağı ile ilgilenmeyen, aynı zamanda çalışma güvenliğini de kapsayan biralan olarak bilinmektedir. Mesleki eğitim alanında yapılan araştırmalar, eğitim seviyesi arttıkça iş kazalarınakarşı kaderci bakış açısının azaldığını göstermektedir. Bunun yanı sıra mesleki eğitimden bağımsız olaraksektöre yönelik iş güvenliği eğitimleri de kazaların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bukapsamda çalışmanın amacı mutfak çalışanlarının iş güvenliği alanındaki kaza geçirme oranlarınıdeğerlendirmektir. Araştırmada, Düzce ilindeki mutfak çalışanlarının kaza geçirme oranlarını değerlendirmeyeyönelik bir ölçek geliştirilmiştir. Elde edilen veriler istatistiki olarak ortaya konulmuş, değişkenler üzerine ‘’ttesti’’ ve ‘’tek yönlü varyans analizi’’ uygulanmıştır. Analizler doğrultusunda, demografik bilgileri temel alınanmutfak çalışanlarının kaza geçirme oranlarının yüksek olduğu gözlemlenmiştir ve çalışmanın sonunda, buoranların düşürülmesine yönelik çözüm önerileri sunulmuştur.

Description

Keywords

Eğitim, Eğitim Araştırmaları, Kamu Yönetimi, Sağlık Politikaları ve Hizmetleri

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

3

WoS Q

Scopus Q

Source

Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Volume

7

Issue

1

Start Page

849

End Page

860