Düzce İlindeki Mutfak Çalışanlarının Genel Bilgileri ile Kaza Geçirme Oranlarının İncelenmesi
No Thumbnail Available
Date
2019
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Abstract
Mesleki eğitim yalnızca işin nasıl yapılacağı ile ilgilenmeyen, aynı zamanda çalışma güvenliğini de kapsayan biralan olarak bilinmektedir. Mesleki eğitim alanında yapılan araştırmalar, eğitim seviyesi arttıkça iş kazalarınakarşı kaderci bakış açısının azaldığını göstermektedir. Bunun yanı sıra mesleki eğitimden bağımsız olaraksektöre yönelik iş güvenliği eğitimleri de kazaların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bukapsamda çalışmanın amacı mutfak çalışanlarının iş güvenliği alanındaki kaza geçirme oranlarınıdeğerlendirmektir. Araştırmada, Düzce ilindeki mutfak çalışanlarının kaza geçirme oranlarını değerlendirmeyeyönelik bir ölçek geliştirilmiştir. Elde edilen veriler istatistiki olarak ortaya konulmuş, değişkenler üzerine ‘’ttesti’’ ve ‘’tek yönlü varyans analizi’’ uygulanmıştır. Analizler doğrultusunda, demografik bilgileri temel alınanmutfak çalışanlarının kaza geçirme oranlarının yüksek olduğu gözlemlenmiştir ve çalışmanın sonunda, buoranların düşürülmesine yönelik çözüm önerileri sunulmuştur.
Description
Keywords
Eğitim, Eğitim Araştırmaları, Kamu Yönetimi, Sağlık Politikaları ve Hizmetleri
Turkish CoHE Thesis Center URL
Fields of Science
Citation
3
WoS Q
Scopus Q
Source
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Volume
7
Issue
1
Start Page
849
End Page
860