Türk hukukunda gıda suçları ve kabahatleri
No Thumbnail Available
Date
2012
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Abstract
Gıda suçları olarak sınıflandırılan suç tipleri Türk Ceza Kanununun 185. ve 186. maddelerinde “Zehirli Madde Katma” ve “Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti” suçları kapsamında düzenlenmiş- tir. Bu çalışmada TCK’da yer alan bu suçlar ayrıntılı şekilde incelenecektir. Ayrıca konuya ilişkin bazı özel düzenlemelerinde üzerine durulacaktır. Bu kapsamda GDO ve ürünlerini veya GDO’lardan elde edilen ürünlerin ithali, işlenmesi, kullanılması, satışı gibi konular da inceleme kapsamında ele alı- nacaktır. Son olarak konuya ilişkin kabahatler açıklanacaktır.
Description
Keywords
Beslenme ve Diyetetik, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Hukuk
Turkish CoHE Thesis Center URL
Fields of Science
Citation
WoS Q
Scopus Q
Source
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Volume
9
Issue
2
Start Page
136
End Page
156