Şarbon Hastalığı ve Önemi

No Thumbnail Available

Date

2019

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Şarbon doğrudan ya da dolaylı olarak hayvanlardan ve/veya hayvansal kaynaklı ürünlerden bulaşarak insanları etkileyen; gram pozitif, çubuk şeklindeki Bacillus anthracis bakterisinden kaynaklananbir hastalıktır. İnsandan insan geçmediği düşünülmektedir, ancak,akıntılı deri lezyonu görülen kutanöz şarbon vakalarında insandaninsana bulaş olduğuna dair yazılar vardır. Son derece bulaşıcı veölümcül olması sebebi ile ciddi bir halk sağlığı sorunu olan şarbonun erken teşhis edildiği ve uygun antibiyotik kullanıldığı taktirdetedavi edilebilmesinin yanı sıra eğitim, düzenli enfeksiyon kontrolüve denetimler ile şarbon hastalığı toplumda kontrol altında tutulabilmektedir.

Description

Keywords

Halk ve Çevre Sağlığı, Genel ve Dahili Tıp, Mikrobiyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

0

WoS Q

Scopus Q

Source

Sağlık ve Toplum

Volume

29

Issue

1

Start Page

27

End Page

31