Özdemir, ÖzgürYazıcı, Özge2024-08-072024-08-072022https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=CG8WvdvvxJP04Unr7Yecf_Ytt2UNlaJVPP-5umASifasccw5Uk4z96Pi293ygMSMhttps://hdl.handle.net/20.500.14517/5476Gıda sektöründe birincil tüketim ürünü olan ekmeğin, üretim girdilerinin belli standartlar ile üretime yönlendirilmesi durumunda oluşan maliyetlerin örneklem ürün ile çalışılarak hesaplanmasının yapılmasıdır. Üretimi yapılan ekmeğin üretim aşamaları, malzeme giderleri, işçilik giderleri ve diğer giderler maliyet muhasebesi standart maliyet yöntemi uygulanır. Oluşan maliyetlerin hesaplanması ve bir örnek ürünün işletmeye toplam mamul maliyetinin hesaplanması yapılmıştır. Böylece yapılacak bir ekmek üretiminde ihtiyaç duyulan girdiler ve bunun sonucunda ortaya çıkacak birim maliyetin ne olacağının tespiti yapılmıştır.Calculation of the costs incurred when the production inputs of bread, which is the primary consumption product in the food sector, are directed to production with certain standards, by working with sample products. The production stages of the bread, material expenses, labor expenses and other expenses cost accounting standard cost method is applied. Calculation of the costs incurred was calculated by calculating the total product cost of a sample product to the enterprise. Thus, the inputs needed in the production of a bread to be made and the unit cost that will arise as a result of this have been determined.trİşletmeEkmekGıda sektörüMaliyetBusiness AdministrationBreadMaliyet sistemleriFood sectorCostStandart maliyetCost systemsStandart maliyet muhasebesiStandart costStandart cost accountingÜretim işletmeleriProduction companiesEkmek üretim işletmesinde standart maliyet sistemi uygulamasıStandard cost system application in bread production facilitiesMaster Thesis82https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=CG8WvdvvxJP04Unr7Yecf_Ytt2UNlaJVPP-5umASifasccw5Uk4z96Pi293ygMSM