Gök, İlkayGök, İlkayKahyaoğlu, Ali CanGastronomi ve Mutfak Sanatları / Gastronomy and Culinary Arts2024-08-072024-08-072019https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=Mir2lXQK1dkmQ9Ige3PZbhMsGwdC91uSLU--eG5aq0R2w5AN6SQRE226mNt_WQyEhttps://hdl.handle.net/20.500.14517/4644Bu çalışma, Sakarya ilinin yemek kültürünü incelemek, tanıtmak üzerine yapılan detaylı çalışmalardan biridir. Buradan hareketle bölgemizde yer alan çeşitli kültürlerden yola çıkarak, kaynak bireylerin açıklama ve ifadeleri ile de birlikte unutulan yemek kültürümüzün gün yüzüne çıkartılması için yapılabilecek çalışmalar tespit edilmeye çalışılmıştır. Sakarya ili ve çevresi civarında yapılan alan araştırmasında gün yüzüne çıkartılan tarifler, kültürümüz çeşitli yönlerden incelenmiştir. Bu incelemeler sonucunda İlimizin kültürel dokusu hakkında sonuçlar elde edilmeye çalışılmıştır.This is a detailed research that explores and apprises the cuisine of Sakarya. As part of this exploration, expert advice and citations has been used to determine what can be done in order to popularize our regions cuisine based on various different cultures in our region. In the field research around Sakarya province and its surroundings, cultures and recipes were analyzed from various aspects. As a result of the aforementioned analysis, a conclusion has been tried to achieved regarding the cultural aspects of our province.trBeslenme ve DiyetetikEv EkonomisiTurizmGastronomiKültürNutrition and DieteticsKültür tarihiHome EconomicsTourismMutfakGastronomyMutfak turizmiCultureCultural historySakaryaKitchenCulinary tourismYemek kültürüSakaryaYemek pişirmeFood cultureCookingYemek tarifleriRecipesSakarya yemek kültürünün incelenmesi ve yemek tariflerinin tespiti üzerine bir araştırmaA research on the food culture of the Sakarya and the determination of the food recipesMaster Thesis164https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=Mir2lXQK1dkmQ9Ige3PZbhMsGwdC91uSLU--eG5aq0R2w5AN6SQRE226mNt_WQyE