Kiziroğlu, Serap Keskin2024-11-152024-11-1520121303-4650https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/150117/turk-hukukunda-gida-suclari-ve-kabahatlerihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/7097Gıda suçları olarak sınıflandırılan suç tipleri Türk Ceza Kanununun 185. ve 186. maddelerinde “Zehirli Madde Katma” ve “Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti” suçları kapsamında düzenlenmiş- tir. Bu çalışmada TCK’da yer alan bu suçlar ayrıntılı şekilde incelenecektir. Ayrıca konuya ilişkin bazı özel düzenlemelerinde üzerine durulacaktır. Bu kapsamda GDO ve ürünlerini veya GDO’lardan elde edilen ürünlerin ithali, işlenmesi, kullanılması, satışı gibi konular da inceleme kapsamında ele alı- nacaktır. Son olarak konuya ilişkin kabahatler açıklanacaktır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBeslenme ve DiyetetikGıda Bilimi ve TeknolojisiHukukTürk hukukunda gıda suçları ve kabahatleriArticle921361561501171