Ekmek üretim işletmesinde standart maliyet sistemi uygulaması

dc.contributor.advisorÖzdemir, Özgür
dc.contributor.authorYazıcı, Özge
dc.date.accessioned2024-08-07T20:18:32Z
dc.date.available2024-08-07T20:18:32Z
dc.date.issued2022
dc.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü / İşletme Ana Bilim Dalı / Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
dc.description.abstractGıda sektöründe birincil tüketim ürünü olan ekmeğin, üretim girdilerinin belli standartlar ile üretime yönlendirilmesi durumunda oluşan maliyetlerin örneklem ürün ile çalışılarak hesaplanmasının yapılmasıdır. Üretimi yapılan ekmeğin üretim aşamaları, malzeme giderleri, işçilik giderleri ve diğer giderler maliyet muhasebesi standart maliyet yöntemi uygulanır. Oluşan maliyetlerin hesaplanması ve bir örnek ürünün işletmeye toplam mamul maliyetinin hesaplanması yapılmıştır. Böylece yapılacak bir ekmek üretiminde ihtiyaç duyulan girdiler ve bunun sonucunda ortaya çıkacak birim maliyetin ne olacağının tespiti yapılmıştır.
dc.description.abstractCalculation of the costs incurred when the production inputs of bread, which is the primary consumption product in the food sector, are directed to production with certain standards, by working with sample products. The production stages of the bread, material expenses, labor expenses and other expenses cost accounting standard cost method is applied. Calculation of the costs incurred was calculated by calculating the total product cost of a sample product to the enterprise. Thus, the inputs needed in the production of a bread to be made and the unit cost that will arise as a result of this have been determined.en
dc.identifier.endpage82en_US
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=CG8WvdvvxJP04Unr7Yecf_Ytt2UNlaJVPP-5umASifasccw5Uk4z96Pi293ygMSM
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/5476
dc.identifier.yoktezhttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=CG8WvdvvxJP04Unr7Yecf_Ytt2UNlaJVPP-5umASifasccw5Uk4z96Pi293ygMSM
dc.language.isotr
dc.subjectİşletme
dc.subjectEkmek
dc.subjectGıda sektörü
dc.subjectMaliyet
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.subjectBreaden_US
dc.subjectMaliyet sistemleri
dc.subjectFood sectoren_US
dc.subjectCosten_US
dc.subjectStandart maliyet
dc.subjectCost systemsen_US
dc.subjectStandart maliyet muhasebesi
dc.subjectStandart costen_US
dc.subjectStandart cost accountingen_US
dc.subjectÜretim işletmeleri
dc.subjectProduction companiesen_US
dc.titleEkmek üretim işletmesinde standart maliyet sistemi uygulaması
dc.titleStandard cost system application in bread production facilitiesen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files