Karar verme sürecinde maliyet muhasebesinin rolü; Catering işletmelerinde örnek bir uygulama

dc.contributor.advisorTuna, Abdulkadir
dc.contributor.authorKahraman, Yüksel
dc.date.accessioned2024-05-27T22:47:58Z
dc.date.available2024-05-27T22:47:58Z
dc.date.issued2017
dc.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü / İşletme Ana Bilim Dalı / Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
dc.description.abstractCatering ilk yıllarda sadece oteller tarafından uygulanırdı yıllar geçtikçe gelişmiş ve bu alanda ihtisas yapmaya başlayan firmaların artması ile daha çok şekillenmeye başlamıştır. Ülkemizin Catering Sektörüyle tanışmasından bu yana sektörde çok hızlı ilerlemeler kaydedilmiştir. Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda düşük maliyetle yemek üretimi yaparak firmalara hizmetler verilmiştir. Bu tez çalışmasında; Catering işletmelerinde maliyet muhasebesinin nasıl yapılacağı ve maliyet muhasebesi yardımıyla gelir ve gider dengemizi nasıl ayarlayacağımızı ve işletmenin sürekliliği için nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve bu konuları nasıl değerlendirmeleri gerektiği hakkında önerilerde bulunulmaktadır.
dc.description.abstractCatering was applied only by the first years in the past years, and it has begun to become more and more shaped with the increase of the companies which started to make specialties in this field. Ever since our country met Catering Sector, very fast progress has been recorded in the sector. In this era where technology has developed rapidly, food production has been made at low cost and services have been provided to firms. In this thesis study; There are suggestions on how to make cost accounting in catering companies and how to adjust income and expense balance with cost accounting and what should be paid attention to the sustainability of the business and how to evaluate these issuesen_US
dc.identifier.endpage127en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/3468
dc.identifier.yoktezhttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=RrI-Krk3A-RkF4YfHofuk_n80YvEX5uCzoZEOtSHdWQAS2N3tKQ0WjXvESVtMxgZ
dc.language.isotr
dc.subjectİşletme
dc.subjectHazır yemek
dc.subjectHazır yemek sektörü
dc.subjectKarar verme
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.subjectCateringen_US
dc.subjectKarar verme süreci
dc.subjectCatering sectoren_US
dc.subjectDecision makingen_US
dc.subjectMaliyet
dc.subjectDecision making processen_US
dc.subjectMaliyet muhasebesi
dc.subjectCosten_US
dc.subjectCost accountingen_US
dc.subjectİşletmeler
dc.subjectBusinessesen_US
dc.titleKarar verme sürecinde maliyet muhasebesinin rolü; Catering işletmelerinde örnek bir uygulama
dc.titleRole of cost accounting during decision making; An application in catering enterprisesen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files