Karar verme sürecinde maliyet muhasebesinin rolü; Catering işletmelerinde örnek bir uygulama

dc.contributor.advisor Tuna, Abdulkadir
dc.contributor.author Kahraman, Yüksel
dc.date.accessioned 2024-05-27T22:47:58Z
dc.date.available 2024-05-27T22:47:58Z
dc.date.issued 2017
dc.department Sosyal Bilimler Enstitüsü / İşletme Ana Bilim Dalı / Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
dc.description.abstract Catering ilk yıllarda sadece oteller tarafından uygulanırdı yıllar geçtikçe gelişmiş ve bu alanda ihtisas yapmaya başlayan firmaların artması ile daha çok şekillenmeye başlamıştır. Ülkemizin Catering Sektörüyle tanışmasından bu yana sektörde çok hızlı ilerlemeler kaydedilmiştir. Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda düşük maliyetle yemek üretimi yaparak firmalara hizmetler verilmiştir. Bu tez çalışmasında; Catering işletmelerinde maliyet muhasebesinin nasıl yapılacağı ve maliyet muhasebesi yardımıyla gelir ve gider dengemizi nasıl ayarlayacağımızı ve işletmenin sürekliliği için nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve bu konuları nasıl değerlendirmeleri gerektiği hakkında önerilerde bulunulmaktadır.
dc.description.abstract Catering was applied only by the first years in the past years, and it has begun to become more and more shaped with the increase of the companies which started to make specialties in this field. Ever since our country met Catering Sector, very fast progress has been recorded in the sector. In this era where technology has developed rapidly, food production has been made at low cost and services have been provided to firms. In this thesis study; There are suggestions on how to make cost accounting in catering companies and how to adjust income and expense balance with cost accounting and what should be paid attention to the sustainability of the business and how to evaluate these issues en_US
dc.identifier.endpage 127 en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.14517/3468
dc.identifier.yoktez https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=RrI-Krk3A-RkF4YfHofuk_n80YvEX5uCzoZEOtSHdWQAS2N3tKQ0WjXvESVtMxgZ
dc.language.iso tr
dc.subject İşletme
dc.subject Hazır yemek
dc.subject Hazır yemek sektörü
dc.subject Karar verme
dc.subject Business Administration en_US
dc.subject Catering en_US
dc.subject Karar verme süreci
dc.subject Catering sector en_US
dc.subject Decision making en_US
dc.subject Maliyet
dc.subject Decision making process en_US
dc.subject Maliyet muhasebesi
dc.subject Cost en_US
dc.subject Cost accounting en_US
dc.subject İşletmeler
dc.subject Businesses en_US
dc.title Karar verme sürecinde maliyet muhasebesinin rolü; Catering işletmelerinde örnek bir uygulama
dc.title Role of cost accounting during decision making; An application in catering enterprises en_US
dc.type Master Thesis en_US

Files