Özdemir, Erhan

Loading...
Profile Picture
Name Variants
ÖZDEMIR Erhan
Erhan Özdemir
Erhan Ozdemir
Erhan, Özdemir
Erhan ÖZDEMIR
Erhan OZDEMiR
Ozdemir A.
Özdemir, Erhan
Ozdemir, Erhan
Özdemir Erhan
Özdemir, E.
OZDEMiR Erhan
Özdemir A.
Ozdemir, E.
E., Özdemir
Ozdemir Erhan
Job Title
Dr.Öğr.Üyesi
Email Address
erhanozdemir@okan.edu.tr
ORCID ID
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

3

Articles

1

Citation Count

0

Supervised Theses

1

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Master Thesis
    Karadeniz kemençesinin tarihsel süreç içerisindeki değişimi: Dört telli Karadeniz kemençesi örneği
    (2023) Özdemir, Erhan; Özdemir, Erhan; Müzik / Music
    Karadeniz kemençesinin tarihsel süreç içerisindeki değişimini, ortak özelliklere sahip enstrümanlarla ilişki kurarak ve bilimsel anlamda sınıflandırarak incelemek gerekmektedir. Sınıflandırma, kemençeyle ortak özelliklere sahip birçok enstrümanı saptamamız ve bu enstrümanların değişim ve gelişim süreçlerini inceleyip Karadeniz kemençesinde yapılabilecek yenilikler ve geliştirmelerde fikir verme noktasında önemli bir yere sahiptir. Karadeniz kemençesi henüz standartları oluşmamış bir enstrüman olduğu için yapılan her yenilik enstrümanı geliştirmekle birlikte değiştirmektedir. Bu değişim günümüzde takip edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Hiç şüphesiz her kemençe icracısı ve kemençe yapımcısının kemençe üzerinde eksik gördüğü ve değiştirmek istediği kısımlar mevcuttur. Fakat; yapılan değişimlerin çoğu literatüre geçmemekle birlikte bilimsellikten de uzaktır. Eğer bu enstrümana Karadeniz kemençesi demek istiyorsak geleneksel formuna sadık kalmamız gerekmektedir. Bu çalışmada geleneksel forma sadık kalarak icracıların taleplerini karşılayacak çözümler üzerine durulmuş ve bu bağlamda geleneksel forma uygun dört telli Karadeniz kemençesi yapılmıştır. Bu çalışmanın 2. bölümünde organolojiye kısa bir giriş yapılmış ve çalgıların sınıflandırılması üzerine durularak kemençenin bulunduğu sınıf saptanmıştır. Çalışmanın 3. bölümünde, Karadeniz kemençesinin tarihine değinilmiş ve son dönemdeki gelişmelerden ve değişimlerden bahsedilmiştir. İlerleyen bölümlerde ise dört telli Karadeniz kemençesinin yapım aşamaları ve yapılabilecek küçük değişimlerle kemençenin formunu bozmadan icracıların taleplerinin karşılanması üzerinde durulmuştur. Bu çalışmanın sonuç bölümünde bu tezle birlikte yapılan dört telli Karadeniz kemençesinin eksiklikleri ne denli karşılayabileceği üzerine durulmuştur. Anahtar Kelimeler: Kemençe, Karadeniz kemençe, Dört telli Karadeniz kemençe
  • proficiency-in-art-theses.listelement.badge
    Türk halk müziği uzun havalarında bağlama ile icra edilen açışların göstergebilim bağlamında incelenmesi
    (2022) Özdemir, Erhan; Körükçüoğlu, Çetin; Müzik / Music
    Türk halk müziği formlarından birisi olan uzun havalar, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde karşımıza çıkmaktadır. Bu yaygınlığından dolayı yörelere göre oldukça çeşitlilik göstermekte ve ait olduğu yörenin müzikal karakterine uygun olarak kendine has ezgi yapılanmalarına sahiptir. Bu doğrultuda uzun havalar hem vokal icrada hem de çalgısal icrada, ait olduğu yörenin tavırsal ve üslupsal karakterini yansıtmaktadır. Tezimizin kapsamı uzun hava türlerinde 'doğaçlama' bir çalgısal icra biçimini yansıtan 'açış' olgusunu içermektedir. Uzun havaların genelinde karşımıza çıkan açış pratiğinin, her bir tür için kendi içerisinde ortak motifler göstermesi tezin temelini oluşturan önermedir. Bu önerme 'göstergebilim' kuramının 'gösteren+gösterilen= gösterge' denklemi üzerine bina edilmektedir. Her bir uzun hava türü için 'bağlama' ile icra edilen açışlarda ses örgüsü, icra teknikleri ve seyir özelliği gibi kriterlerde, ortaklığı sağlayan gösterenlerin ne olduğu, tezin en temel sorunsalını oluşturmaktadır.
  • Article
    Citation Count: 2
    Fabrication of an Orbital Prosthesis Combined With Eyebrow Transplantation
    (Lippincott Williams & Wilkins, 2017) Özdemir, Erhan; Ozdemir, Azimet
    Fabrication of an orbital prosthesis is considered as a challenging procedure as compared to the other facial prosthesis due to the presence of inactive eye movements and the need of artificial hair in order to mimic eyelashes and eyebrows. Generally these structures are sewed or bonded in the silicone. However, deformation or hair loss is observed within time. This deformation is visible especially in the eyebrow. This clinical report represents a patient with an implant supported orbital prosthesis. Patient was not satisfied with the nature of her eyebrow that was sewed in the silicone. Therefore, an alternative approach of eyebrow transplantation was used for the patient. The patient expressed her better satisfaction of this definitive prosthesis supported with eyebrow transplantation.