Uludağ, Mustafa Cenk

Loading...
Profile Picture
Name Variants
Uludağ Mustafa Cenk
M. C. Uludağ
Mustafa Cenk, Uludağ
Uludag Mustafa Cenk
Uludağ, M.
Uludag, Mustafa
ULUDAĞ Mustafa Cenk
M. Cenk Uludag
Mustafa Cenk ULUDAĞ
M. C. ULUDAG
Uludag, C.
ULUDAG Mustafa Cenk
Mustafa Cenk ULUDAG
Mustafa Cenk Uludag
Mustafa Cenk Uludağ
M. C. Uludag
Mustafa C. Uludağ
Uludag, M.
Uludağ, C.
M. Cenk Uludağ
Uludağ, Mustafa Cenk
Uludağ, Mustafa
Mustafa C. Uludag
Uludağ, Cenk
M. C. ULUDAĞ
Uludag, Cenk
Job Title
Dr.Öğr.Üyesi
Email Address
mustafa.uludag@okan.edu.tr
ORCID ID
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

4

Articles

1

Citation Count

0

Supervised Theses

3

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 4 of 4
  • Doctoral Thesis
    Türk bankacılık sisteminde mali başarısızlığa uğramış bankaların analizi
    (2022) Uludağ, Mustafa Cenk; Günceler, Bülent; Günceler, Bülent; Ekonomi ve Finans / Economy and Finance; İşletme / Business Administration
    Türk Bankacılık sistemindeki 1988-2000 yılları arasında mali başarısızlığa uğrayıp TMSF'ye devredilen bankaların zaman serisi şeklindeki rasyoları derlenerek CAMELS Analizleri yapılmış ve model önerisi sunulmuştur.
  • Article
    Citation Count: 1
    Türkiye’de Katılım Bankacılığının Analitik İncelenmesi
    (2019) Uludağ, Mustafa Cenk; Uludağ, Mustafa Cenk; Ekonomi ve Finans / Economy and Finance
    Bu çalışma Türkiye’deki katılım bankacılığı uygulamaları ve per-formansı ile ilgili analizler içermektedir. Katılım Bankacılığının geliştiril-mesinin, faiz kavramına karşı olan ve bankacılık sisteminden yeterince yararlanamayan kişilerin sisteme girmesini özendirici bir rol oynayacağı düşünülmektedir. Çalışmamızda, Katılım Bankacılığı’nın genel termino-lojisi, Türkiye’deki mevcut durumu ve işleyişi incelenmekle birlikte, ana-litik açıdan değerlendirmesi yapılmakta, S.W.O.T Analizi ve Mali Yapı Analizlerine ilave olarak ”Hausman Testi”ni içeren ”Panel Veri Analizi” ile katılım bankalarının bilanço kalemlerinin makroekonomik değişken-lerle bağlantısını gösteren Çoklu Regresyon Modeline yer verilmektedir.
  • Master Thesis
    Abidjan'da çevrimiçi çevrimiçi yemek dağıtım hizmetinde girişimcilik
    (2023) Uludağ, Mustafa Cenk; Uludağ, Mustafa Cenk; Ekonomi ve Finans / Economy and Finance
    Gıda uygulamalarının etkisini ve kullanımını yönlendiren faktörleri anlamaya odaklanan bu yüksek lisans tezinin amacı, Fildişi Sahili'nde gıda uygulamalarına yönelik tüketici davranışını etkileyen değişkenleri incelemek ve bunların ilişkili olup olmadığını kanıtlamaktır. Yemek uygulamalarının popülaritesi önemli ölçüde arttı ve dijital dünya hızla gelişmeye devam ederken müşterilerin restoranlar ve yemek dağıtım hizmetleriyle etkileşim biçimini değiştirdi. Bununla birlikte, Fildişi Sahili ortamında tüketici davranışını etkileyen değişkenlere açıkça odaklanan çok sayıda çalışma vardır. Bu çalışmada, Fildişi Sahili müşterilerinden oluşan bir örneklemden bilgi toplamak için nicel bir araştırma metodolojisi ve yapılandırılmış bir anket kullanılmıştır. İlgili fikirlere ve tüketici davranışı ve teknoloji benimseme alanlarındaki daha önceki araştırmalara dayanarak, anket aracı oluşturulacaktır. Anket, algılanan kullanım kolaylığı ve algılanan fayda gibi önemli faktörlerin yanı sıra demografik verileri de toplayacaktır. Gıda uygulamalarına ilişkin müşteri tutumlarını etkileyen temel değişkenleri bulmak amacıyla toplanan verileri incelemek için tanımlayıcı istatistikler, korelasyon analizi ve regresyon analizi kullanılacaktır. Sonuçlar, Fildişi Sahili'ndeki mutfak uygulamalarıyla ilgili olarak müşteri davranışlarını ve tercihlerini etkileyen faktörler hakkında içgörülü bilgiler sunacak. Çalışmanın bulguları hem teorik hem de pratik alanlara fayda sağlayacaktır. Bu araştırma, özellikle Afrika pazarında gıda uygulamaları bağlamında tüketici davranışına ilişkin akademik anlayışı geliştirecektir. Ayrıca, Fildişi Sahili'nde tüketici tercihlerini ve teknolojinin benimsenmesini etkileyen sosyoekonomik ve kültürel konuları anlamamızı da geliştirecektir. Pratik olarak konuşursak, bulgular pazarlamacılara, politika yapıcılara ve gıda uygulamaları geliştiricilerine, tüketici kabulünü ve bu uygulamaların sürekli kullanımını etkileyen temel unsurlar hakkında bilgi sağlayarak, başarılı stratejiler ve müdahalelerin geliştirilmesine yardımcı olacaktır. Genel olarak bu çalışma, gıda uygulaması işindeki oyuncuların hedef kitlelerine daha iyi hizmet vermelerine yardımcı olacak ve bölgedeki dijital gıda hizmetlerinin yayılmasını teşvik edecek bilgiler verecektir. Ayrıca, Fildişi Sahili'ndeki gıda uygulamalarına yönelik tüketici davranışını yönlendiren değişkenlere de ışık tutacaktır.
  • Master Thesis
    Tarım ve büyükbaş hayvancılık sektörünün analitik incelemesi ve muhasebeleştirilmesi
    (2017) Uludağ, Mustafa Cenk; Ünal, Halit Targan; Ekonomi ve Finans / Economy and Finance
    Gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelerin uzun yıllardır sanayileşmeyi ekonomik büyümenin temeli olarak algılamasının tarım sektöründeki gelişmeleri yavaşlattığı düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanan tez çalışmamız, Türkiye'nin en önemli gücü olan ancak potansiyelini yeterince değerlendiremediğine inandığımız tarım sektörünün ve alt kolu olan büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinin genel analitik incelemesi temeline kurulmuştur. Çalışmamızın giriş ve amaç kısmından sonra başlayan ikinci bölümünde; dünyadaki açlık problemine vurgu yapılarak konu rakamlar ve tablolarla desteklenmiş, Türkiye'de açlık problemi olmamasına rağmen neden Küresel Açlık Endeksi hesaplamalarına dahil edilen ülkeler grubundan çıkamadığımız açıklanmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde; ülkemizin tarım sektörü ile ilgili gelişmeler ve özellikle Avrupa Birliği üyesi 4 ülke ile temel karşılaştırmalara yer verilmiştir. Karşılaştırmalı analiz için seçilen ülkeler, Avrupa'nın hem sanayi hem de tarımda gelişmişlik düzeyini yakalamış olan İspanya, Fransa ve Almanya'nın yanısıra komşumuz olan ve iklim koşullarında benzerlikler yaşadığımız Yunanistan'dır. Dördüncü ve beşinci bölümde, tezimizin ana konusu olan büyükbaş hayvancılık sektöründeki gelişimimiz incelenmiş ve karşılaştırmalı analizlere yer verilmiştir. Bu bölümlerde ayrıca tarımın istihdam düzeyine genel olarak etkileri ve kırsal kesimden kentlere göçün engellenebilmesi için tarım istihdamının artırılmasına yönelik düşüncelerimiz belirtilmiştir. Altıncı bölümde, proje yönetiminin önemi vurgulanarak ve bir örnek proje uygulaması yapılmıştır. Arazi satın alımından süt ve türev ürün üretimine kadar uçtan uca tüm akış oluşturularak bir manda çiftliği kurulum süreci tamamen özgün rakamlarla, hiçbir kaynaktan alıntı yapmadan projelendirilmiş ve tüm aşamaları belirtilmiştir. Son bölümde ise; tarımsal muhasebenin ana ilkeleri vurgulanarak, TMS 41- Tarımsal Faaliyetler Standardının muhasebe uygulamaları anlatılmıştır. Bu çalışmamızın temeli rakamsal verilere dayanmaktadır. İçerikte yer alan tabloların tamamına yakını -Türkçe ve İngilizce kaynaklardan ham rakamsal veri temin edilmekle birlikte- tümüyle tarafımızdan oluşturulmuştur. Çalışmamız kapsamında alıntı yapılan kaynaklara paragraf içeriklerinde yer verilmekle birlikte, konuyu anlamak ve analizleri doğru yapabilmek adına genel olarak okunan ve yararlanılan ancak paragraf içeriklerinde kaynak olarak belirtilmeyen dökümanlara da kaynakça kısmında yer verilmiştir.