Düzce İlindeki Mutfak Çalışanlarının Genel Bilgileri ile Kaza Geçirme Oranlarının İncelenmesi
dc.contributor.author | Ayberk, Hamza Savaş | |
dc.contributor.author | Üner, Mete Han | |
dc.contributor.other | Enerji Sistemleri Mühendisliği / Energy Systems Engineering | |
dc.date.accessioned | 2024-11-15T19:42:45Z | |
dc.date.available | 2024-11-15T19:42:45Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.department | Okan University | en_US |
dc.department-temp | İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ,İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ | en_US |
dc.description.abstract | Mesleki eğitim yalnızca işin nasıl yapılacağı ile ilgilenmeyen, aynı zamanda çalışma güvenliğini de kapsayan biralan olarak bilinmektedir. Mesleki eğitim alanında yapılan araştırmalar, eğitim seviyesi arttıkça iş kazalarınakarşı kaderci bakış açısının azaldığını göstermektedir. Bunun yanı sıra mesleki eğitimden bağımsız olaraksektöre yönelik iş güvenliği eğitimleri de kazaların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bukapsamda çalışmanın amacı mutfak çalışanlarının iş güvenliği alanındaki kaza geçirme oranlarınıdeğerlendirmektir. Araştırmada, Düzce ilindeki mutfak çalışanlarının kaza geçirme oranlarını değerlendirmeyeyönelik bir ölçek geliştirilmiştir. Elde edilen veriler istatistiki olarak ortaya konulmuş, değişkenler üzerine ‘’ttesti’’ ve ‘’tek yönlü varyans analizi’’ uygulanmıştır. Analizler doğrultusunda, demografik bilgileri temel alınanmutfak çalışanlarının kaza geçirme oranlarının yüksek olduğu gözlemlenmiştir ve çalışmanın sonunda, buoranların düşürülmesine yönelik çözüm önerileri sunulmuştur. | en_US |
dc.identifier.citation | 3 | |
dc.identifier.doi | [TRDIZIN-DOI-BELIRLENECEK-138] | |
dc.identifier.endpage | 860 | en_US |
dc.identifier.issn | 2148-2446 | |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 849 | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 325341 | |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/325341/duzce-ilindeki-mutfak-calisanlarinin-genel-bilgileri-ile-kaza-gecirme-oranlarinin-incelenmesi | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14517/7341 | |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.institutionauthor | Ayberk, Hamza Savaş | |
dc.institutionauthor | Ayberk, Hamza Savaş | |
dc.language.iso | tr | |
dc.relation.ispartof | Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Eğitim | en_US |
dc.subject | Eğitim Araştırmaları | en_US |
dc.subject | Kamu Yönetimi | en_US |
dc.subject | Sağlık Politikaları ve Hizmetleri | en_US |
dc.title | Düzce İlindeki Mutfak Çalışanlarının Genel Bilgileri ile Kaza Geçirme Oranlarının İncelenmesi | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
relation.isAuthorOfPublication | 74767e7e-e19c-4b67-accd-f29d9d187ac1 | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 74767e7e-e19c-4b67-accd-f29d9d187ac1 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | e2c8b290-2656-4ea1-8e8f-954383d6b397 | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | e2c8b290-2656-4ea1-8e8f-954383d6b397 |