Sakarya yemek kültürünün incelenmesi ve yemek tariflerinin tespiti üzerine bir araştırma

dc.contributor.advisorGök, İlkay
dc.contributor.authorGök, İlkay
dc.contributor.otherGastronomi ve Mutfak Sanatları / Gastronomy and Culinary Arts
dc.date.accessioned2024-08-07T20:00:42Z
dc.date.available2024-08-07T20:00:42Z
dc.date.issued2019
dc.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü / Gastronomi Ana Bilim Dalı
dc.description.abstractBu çalışma, Sakarya ilinin yemek kültürünü incelemek, tanıtmak üzerine yapılan detaylı çalışmalardan biridir. Buradan hareketle bölgemizde yer alan çeşitli kültürlerden yola çıkarak, kaynak bireylerin açıklama ve ifadeleri ile de birlikte unutulan yemek kültürümüzün gün yüzüne çıkartılması için yapılabilecek çalışmalar tespit edilmeye çalışılmıştır. Sakarya ili ve çevresi civarında yapılan alan araştırmasında gün yüzüne çıkartılan tarifler, kültürümüz çeşitli yönlerden incelenmiştir. Bu incelemeler sonucunda İlimizin kültürel dokusu hakkında sonuçlar elde edilmeye çalışılmıştır.
dc.description.abstractThis is a detailed research that explores and apprises the cuisine of Sakarya. As part of this exploration, expert advice and citations has been used to determine what can be done in order to popularize our regions cuisine based on various different cultures in our region. In the field research around Sakarya province and its surroundings, cultures and recipes were analyzed from various aspects. As a result of the aforementioned analysis, a conclusion has been tried to achieved regarding the cultural aspects of our province.en
dc.identifier.endpage164en_US
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=Mir2lXQK1dkmQ9Ige3PZbhMsGwdC91uSLU--eG5aq0R2w5AN6SQRE226mNt_WQyE
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/4644
dc.identifier.yoktezhttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=Mir2lXQK1dkmQ9Ige3PZbhMsGwdC91uSLU--eG5aq0R2w5AN6SQRE226mNt_WQyE
dc.institutionauthorGök, İlkay
dc.institutionauthorGök, İlkay
dc.language.isotr
dc.subjectBeslenme ve Diyetetik
dc.subjectEv Ekonomisi
dc.subjectTurizm
dc.subjectGastronomi
dc.subjectKültür
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectKültür tarihi
dc.subjectHome Economicsen_US
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectMutfak
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectMutfak turizmi
dc.subjectCultureen_US
dc.subjectCultural historyen_US
dc.subjectSakarya
dc.subjectKitchenen_US
dc.subjectCulinary tourismen_US
dc.subjectYemek kültürü
dc.subjectSakaryaen_US
dc.subjectYemek pişirme
dc.subjectFood cultureen_US
dc.subjectCookingen_US
dc.subjectYemek tarifleri
dc.subjectRecipesen_US
dc.titleSakarya yemek kültürünün incelenmesi ve yemek tariflerinin tespiti üzerine bir araştırma
dc.titleA research on the food culture of the Sakarya and the determination of the food recipesen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublicationad54dbef-4087-4974-97a9-cee04a0dd876
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscoveryad54dbef-4087-4974-97a9-cee04a0dd876
relation.isOrgUnitOfPublication9c31ba5c-a428-422c-bc85-59cbc62e3aca
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery9c31ba5c-a428-422c-bc85-59cbc62e3aca

Files