Bir Üniversite Hastanesinin Kliniklerinde Yatan Hastaların Toplu Beslenme Hizmetlerinden Beklentileri ve Memnuniyet Durumlarının Değerlendirilmesi
dc.contributor.author | Yeşilkaya, Burcu | |
dc.contributor.author | Yutay, Filiz | |
dc.date.accessioned | 2024-11-15T19:43:19Z | |
dc.date.available | 2024-11-15T19:43:19Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.department | Okan University | en_US |
dc.department-temp | İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ,T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI | en_US |
dc.description.abstract | Amaç: Bu çalışmanın amacı, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp FakültesiHastanesi Genel Cerrahi ve Ortopedi ve Travmatoloji kliniklerinde,3 gün ve üzeri sürede yatan, 150 hastanın toplu beslenmehizmetlerinden (TBH) memnuniyet durumlarını saptamaktır.Yöntem: Çalışma, kesitsel tipte olup, Ocak 2016-Mart 2016 tarihleriarasında yapılmıştır. Veriler, demografik bilgiler ve TBH memnuniyetdurumunu araştıran 31 soruluk bir anketle toplanmıştır. Verilerinkarşılaştırılmasında Ki-kare testi kullanılmış, diğer veriler sayı(n) ve yüzde (%) olarak verilmiştir.Bulgular: Katılımcıların %44,6’sı kadın, %55,4’ü erkektir. Kişilerinyaş ortalaması 52,88±14,35’tir. Katılımcıların, kaldıkları kliniğegöre toplu beslenme hizmetlerinden beklentileri ve memnuniyetdurumları incelendiğinde; klinik ile kahvaltıda sunulan besinlerinporsiyon miktarı ve yemeklerin zamanında servis edilmesi arasındaistatistiki olarak anlamlı bir ilişki bulunmuştur (p<0,05).Sonuç: Hastaneler, hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini artırmakiçin hastaların geri dönüşlerini mutlaka değerlendirmeli, hertaburcu olan hastaya beslenme hizmetleriyle ilgili geri bildirim formuuygulanarak beklenti ve memnuniyet durumlarının değerlendirilmelive bu doğrultuda iyileştirmeler yapmayı hedeflemelidir. | en_US |
dc.identifier.citation | 1 | |
dc.identifier.doi | [TRDIZIN-DOI-BELIRLENECEK-61] | |
dc.identifier.endpage | 124 | en_US |
dc.identifier.issn | 1301-1421 | |
dc.identifier.issn | 3023-6754 | |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 116 | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 445207 | |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/445207/bir-universite-hastanesinin-kliniklerinde-yatan-hastalarin-toplu-beslenme-hizmetlerinden-beklentileri-ve-memnuniyet-durumlarinin-degerlendirilmesi | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14517/7417 | |
dc.identifier.volume | 31 | en_US |
dc.language.iso | tr | |
dc.relation.ispartof | Sağlık ve Toplum | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Beslenme ve Diyetetik | en_US |
dc.subject | Hemşirelik | en_US |
dc.title | Bir Üniversite Hastanesinin Kliniklerinde Yatan Hastaların Toplu Beslenme Hizmetlerinden Beklentileri ve Memnuniyet Durumlarının Değerlendirilmesi | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication |