Türk hukukunda gıda suçları ve kabahatleri

dc.contributor.authorKiziroğlu, Serap Keskin
dc.date.accessioned2024-11-15T19:40:42Z
dc.date.available2024-11-15T19:40:42Z
dc.date.issued2012
dc.departmentOkan Universityen_US
dc.department-tempİSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİen_US
dc.description.abstractGıda suçları olarak sınıflandırılan suç tipleri Türk Ceza Kanununun 185. ve 186. maddelerinde “Zehirli Madde Katma” ve “Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti” suçları kapsamında düzenlenmiş- tir. Bu çalışmada TCK’da yer alan bu suçlar ayrıntılı şekilde incelenecektir. Ayrıca konuya ilişkin bazı özel düzenlemelerinde üzerine durulacaktır. Bu kapsamda GDO ve ürünlerini veya GDO’lardan elde edilen ürünlerin ithali, işlenmesi, kullanılması, satışı gibi konular da inceleme kapsamında ele alı- nacaktır. Son olarak konuya ilişkin kabahatler açıklanacaktır.en_US
dc.identifier.citationcount1
dc.identifier.endpage156en_US
dc.identifier.issn1303-4650
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage136en_US
dc.identifier.trdizinid150117
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/150117/turk-hukukunda-gida-suclari-ve-kabahatleri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/7097
dc.identifier.volume9en_US
dc.institutionauthorKiziroğlu, Serap Keskin
dc.language.isotr
dc.relation.ispartofYeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiken_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectHukuken_US
dc.titleTürk hukukunda gıda suçları ve kabahatlerien_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication

Files