Bir üniversite hastanesinin kliniklerinde yatan hastalarin toplu beslenme hizmetlerinden beklentileri ve memnuniyet durumlarının belirlenmesi

dc.contributor.advisorYeşilkaya, Burcu
dc.contributor.authorYutay, Filiz
dc.date.accessioned2024-08-07T20:00:38Z
dc.date.available2024-08-07T20:00:38Z
dc.date.issued2019
dc.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsü / Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı
dc.description.abstractBu çalışma, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi ve Ortopedi ve Travmatoloji kliniklerinde, en az 3 gün ve üzerinde yatmakta olan, 18 yaş ve üzerindeki 150 hastanın toplu beslenme hizmetlerinden memnuniyet durumlarını saptayıp, memnuniyet durumlarını olumsuz yönde etkileyen etmenleri ortaya çıkarmak, hastaların hastanede kalış süresi boyunca memnuniyet düzeylerini artırmak, yatış sürelerini kısaltmak, tedavilerine olumlu katkı sağlamak, gelişebilecek muhtemel komplikasyonlardan korumak, hastaların beklenti ve ihtiyaçlarını tespit edip bakım kalitesini artırmak amacıyla yapılmıştır.
dc.description.abstractThis study aims to identify the satisfaction of 150 patients, who are older than 18 years old and are staying in hospital more than 3 days at General Surgery, Orthopedics and Traumatology clinics of Istanbul University Istanbul School of Medicine Hospital, and aims to find out the factors affecting level of satisfaction in a negative way, to increase the level of satisfactions during the stay of patients at hospital, to decrease the length of hospital stay, to contribute the treatments in a positive way, to protect against the possible complications and to increase the quality of care by identifying the expectations and needs of the patientsen
dc.identifier.endpage71en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/4633
dc.identifier.yoktezhttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=4J_FzTwlrMCH4qBROpXPHwx6PoJEZoIARMjd9VAR59sSvtXurqdBnsu3vxCTp6O2
dc.language.isotr
dc.subjectBeslenme ve Diyetetik
dc.subjectBeklentiler
dc.subjectBeslenme
dc.subjectBeslenme hizmetleri
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectHasta memnuniyeti
dc.subjectExpectationsen_US
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectHastaneler
dc.subjectNutrition servicesen_US
dc.subjectPatient satisfactionen_US
dc.subjectHastaneler-üniversite
dc.subjectHospitalsen_US
dc.subjectYatan hastalar
dc.subjectHospitals-universityen_US
dc.subjectInpatientsen_US
dc.subjectYemekhaneler
dc.subjectRefectoriesen_US
dc.titleBir üniversite hastanesinin kliniklerinde yatan hastalarin toplu beslenme hizmetlerinden beklentileri ve memnuniyet durumlarının belirlenmesi
dc.titleDetermination of the expectations and satisfactionstatus the mass catering service of on the patientshospitalized in clinics of a university hospitalen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files