Şarbon Hastalığı ve Önemi

dc.contributor.authorÖzcan, Burcu Ateş
dc.date.accessioned2024-11-15T19:42:39Z
dc.date.available2024-11-15T19:42:39Z
dc.date.issued2019
dc.departmentOkan Universityen_US
dc.department-tempİSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİen_US
dc.description.abstractŞarbon doğrudan ya da dolaylı olarak hayvanlardan ve/veya hayvansal kaynaklı ürünlerden bulaşarak insanları etkileyen; gram pozitif, çubuk şeklindeki Bacillus anthracis bakterisinden kaynaklananbir hastalıktır. İnsandan insan geçmediği düşünülmektedir, ancak,akıntılı deri lezyonu görülen kutanöz şarbon vakalarında insandaninsana bulaş olduğuna dair yazılar vardır. Son derece bulaşıcı veölümcül olması sebebi ile ciddi bir halk sağlığı sorunu olan şarbonun erken teşhis edildiği ve uygun antibiyotik kullanıldığı taktirdetedavi edilebilmesinin yanı sıra eğitim, düzenli enfeksiyon kontrolüve denetimler ile şarbon hastalığı toplumda kontrol altında tutulabilmektedir.en_US
dc.identifier.citation0
dc.identifier.doi[TRDIZIN-DOI-BELIRLENECEK-126]
dc.identifier.endpage31en_US
dc.identifier.issn1301-1421
dc.identifier.issn3023-6754
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage27en_US
dc.identifier.trdizinid345764
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/345764/sarbon-hastaligi-ve-onemi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/7333
dc.identifier.volume29en_US
dc.institutionauthorÖzcan, Burcu Ateş
dc.language.isotr
dc.relation.ispartofSağlık ve Toplumen_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHalk ve Çevre Sağlığıen_US
dc.subjectGenel ve Dahili Tıpen_US
dc.subjectMikrobiyolojien_US
dc.subjectEnfeksiyon Hastalıklarıen_US
dc.titleŞarbon Hastalığı ve Önemien_US
dc.typeReviewen_US
dspace.entity.typePublication

Files