Türkiye’de farklı üniversiteTürkiye’de farklı üniversitelerde öğrenim gören beslenme ve diyetetik öğrencilerinin besin güvenliği ve mikrobiyolojisi konusundaki bilgi ve uygulama düzeylerine besin mikrobiyolojisi dersi’nin etkisilerde eğitim gören beslenme ve diyetetik öğrencilerine verilen besin mikrobiyolojisi dersinin bilgi ve uygulama üzerine etkisinin incelenmesi

dc.contributor.authorSeylam Küşümler, Aylin
dc.contributor.authorSelen, Halime
dc.contributor.authorKüşümler, Aylin Seylam
dc.contributor.otherBeslenme ve Diyetetik / Nutrition and Dietetics
dc.date.accessioned2024-10-15T20:24:05Z
dc.date.available2024-10-15T20:24:05Z
dc.date.issued2024
dc.departmentOkan Universityen_US
dc.department-tempİSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ,İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ,İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİen_US
dc.description.abstractGünümüz toplumunda dışarıda yemek yeme alışkanlığının artması, hazır gıda tüketimi, ulaşım olanakları ve yaşam tarzındaki değişiklikler gıda güvenliği ve sağlığı konularının önemini ön plana çıkarmıştır. Bu çalışma, lisans düzeyinde verilen Gıda Mikrobiyolojisi dersinin Beslenme ve Diyetetik öğrencilerinin gıda güvenliği ve mikrobiyolojisine ilişkin bilgi ve uygulamaları üzerindeki etkisini değerlendirmeyi amaçlamıştır. Türkiye'deki üç üniversiteden toplam 291 öğrenci gıda güvenliği, güvenli gıda hazırlama ve gıda mikrobiyolojisi konularında eğitim almış ve eğitim öncesi ve sonrasında bilgi düzeyleri ölçülmüştür. Sonuçlar gıda güvenliği, güvenli gıda hazırlama ve gıda mikrobiyolojisi eğitimi alan öğrencilerin bilgi düzeylerinde anlamlı bir artış olduğunu göstermiştir (p<0.05). Ayrıca, katılımcıların %95,2'si eğitimin faydalı olduğunu, bilgi ve uygulamalarına katkıda bulunduğunu bildirmiştir. Bu bulgular, gıda kaynaklı sağlık sorunlarının önlenmesi için gıda güvenliği eğitiminin gıda işleme sürecinde yer alan tüm bireylere verilmesi gerektiğini göstermektedir.en_US
dc.identifier.citation0
dc.identifier.doi10.25092/baunfbed.1254831
dc.identifier.endpage372en_US
dc.identifier.issn1301-7985
dc.identifier.issn2536-5142
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage356en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.25092/baunfbed.1254831
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14517/6915
dc.identifier.volume26en_US
dc.institutionauthorSeylam Küşümler, Aylin
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleTürkiye’de farklı üniversiteTürkiye’de farklı üniversitelerde öğrenim gören beslenme ve diyetetik öğrencilerinin besin güvenliği ve mikrobiyolojisi konusundaki bilgi ve uygulama düzeylerine besin mikrobiyolojisi dersi’nin etkisilerde eğitim gören beslenme ve diyetetik öğrencilerine verilen besin mikrobiyolojisi dersinin bilgi ve uygulama üzerine etkisinin incelenmesien_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublication79eb489a-5843-475b-b962-df5cf9174590
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery79eb489a-5843-475b-b962-df5cf9174590
relation.isOrgUnitOfPublicationd52a8bdd-1f8b-4052-ae98-032b3ff7e4b9
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscoveryd52a8bdd-1f8b-4052-ae98-032b3ff7e4b9

Files